Boarderii iubește bikerii



Daca esti din Bucuresti si ai incercat sa te folosesti de vehiculul preferat pentru a te deplasa mai repede sau doar ti-ai propus sa iesi in oras la un cruising pe longboard sigur te-ai lovit de multe borduri, stalpi, trotuare aglomerate si, din pacate, uneori de cate un pieton nevinovat pentru ca nu aveai o ruta adecvata pe strada pe care sa o iei - aka mult-promisele piste de biciclete.



Haideti sa ne alaturam biciclistilor la cel mai mare protest din Bucuresti!



Nu vrem piste pe trotuar! - pagina oficiala a evenimentului




E momentul să ne facem din nou vizibili, să arătăm că existăm și că suntem mulți. Vrem infrastructură adevărată pentru biciclete!


Într-un dispreț total față de pietoni, primarul Sorin Oprescu a anunțat că vrea să urce din nou pistele pe trotuare. Declarația sa http://bit.ly/WPCeYU contrazice flagrant tot ceea ce se discută în acest moment în Primaria Bucuresti în materie de mobilitate urbană. Inclusiv actele oficiale prin care se spune clar că pistele vor fi realizate “numai după consultarea cu reprezentanții societății civile” și vor fi amplasate “în special pe zona carosabilă, prin diminuarea spațiului destinat circulației generale” (extrase din răspunsul oficial al Direcției Generale Infrastructură și Servicii Publice București:http://optar.ro/wp-content/uploads/2012/11/raspuns-pmb-si-cgmb.jpg



De aceea TREBUIE să vii cu noi la cel mai mare marș de protest al bicicliștilor prin care să arătăm că NU vrem piste pe trotuar. Pentru că deja s-a încercat acest lucru de două ori (în 2008 și în 2011) și niciun traseu nu s-a dovedit a fi viabil.
Anul trecut am reușit să ne adunam în numar mare și să aratăm că “Existăm și-o s-avem bandă” http://www.youtube.com/watch?v=ZBnt8vye710. Acum a venit momentul să arătam că vrem benzi adevărate, nu dungi galbene pe un trotuar supra-aglomerat.
Vă invităm să fiți alături de noi la un marș de protest în care vom arăta nu doar faptul că existăm, dar mai ales faptul că NU vrem piste pe trotuar. 



Protestul va avea loc SÂMBĂTĂ, 23 MARTIE.


 
La ORA 14:30 vom fi în Parcul Izvor.




Comunitatea Bicicliștilor din București

Suntem mulți.
Crestem.

1 comment: